Hjelp oss å gjenbruke!

 

Visste du at en sirkulær økonomi er halve løsningen på klimakrisen?
Det er faktisk tilfelle!


Ved hjelp av energieffektiviseringer og overgang til fornybar energi vil vi oppnå omtrent halvparten av alle klimautslipp.
Den resterende delen - dvs. 50% av våre klimautslipp - kommer fra produksjonen av ulike typer produkter.

 

En sirkulær økonomi muliggjør et forbruk tilpasset våre planetariske grenser. I utgangspunktet handler det om å forlenge levetiden til det som er produsert og gjenbruke produkter og materialer så mange ganger som mulig. Dette resulterer i økt ressurseffektivitet og redusert behov for såkalt jomfruelig materiale, samt reduserte avfallsmengder - og viktigst av alt - reduserte klimautslipp. Returhusets sirkulære modell er designet med tanke på dette.

 

Så faktum er at når du handler på returhuset.no så bidrar du til halve løsningen på klimakrisen. Smart for både klima og lommebok, sier vi!
Kult, ikke sant?

 

#halveløsningen

 

Les mer her:

Norges strategi for ein grøn, sirkulær økonomi

Ellen Macarthur Foundation

Circularity Gap Report

Material Economics

FNs ressurspanel

 

I Norge kjøpes det omtrent 1,7 millioner nye smarttelefoner hvert år, samtidig som mer enn 152 millioner mobiltelefoner blir kastet verden over hvert år. Disse kastede mobiltelefonene inneholder til sammen mer enn 5000 tonn gull, til en verdi av 1808 milliarder norske kroner. I mobilen din finner du også sølv og andre svært sjeldne metaller som platinum, koltan og kobolt. Disse metallene blir hentet ut av livsfarlige gruver i blant annet Kongo, oftest gjennom barnearbeid, og har egenskaper som gjør de spesielt godt egnet i våre smarttelefoner.

 

 

Å produsere nytt skaper i tillegg enorme menger med avfall og karbondioksidutslipp. Ved produksjon av én ny mobiltelefon etterlates omtrent 86 kg avfall og omtrent 110 kg karbondioksid genereres. Til tross for disse faktaene er det i dag fortsatt mange som velger å kjøpe en helt ny mobiltelefon selv om den nåværende fungerer perfekt. Ved å tilby brukte og renoverte mobiltelefoner forhindrer vi på Returhuset indirekte kjøp av en nyprodusert mobiltelefon. Dette innebærer at en ny mobil ikke trenger å produseres, og at vår virksomhet i stedet genererer en avfallsbesparelse og minimering av karbondioksid. Når vi resirkulerer en mobiltelefon, sparer vi 55 kg karbondioksidutslipp og 69 kg avfall per enhet. Ved å selge 10 stk. renoverte mobiltelefoner så sparer vi dermed et halvt tonn karbondioksid. Det tilsvarer 200 kjørte mil i bil, altså like mye som en biltur fra Oslo til Milano i Italia!

 

I stedet for å kjøpe en nyprodusert telefon, kan du hos oss på Returhuset kjøpe billige mobiler, mange av dem i perfekt tilstand og noen med opptil 70% rabatt. Disse mobiltelefonene vurderer vi etter beste evne til forskjellige tilstandsgraderinger, slik at du skal føle deg helt trygg på hva du kjøper. Les om vår tilstandsvurdering her: Tilstandsgradering. For deg som kunde er det like trygt å kjøpe brukt telefon som ny. Alle telefonene blir nøye sjekket og funksjonstestet av våre teknikere, og en full rekondisjonering utføres om nødvendig. Vi er faktisk så trygge på kvaliteten på telefonene våres at vi alltid gir 2 års garanti, uansett tilstandsgradering! Vi forholder oss også til Angrerettloven og Forbrukerkjøpsloven ved salg av varer til forbrukere. Alle våre telefoner selges innenfor de til enhver tid gjeldende lovbestemmelsene for fjernsalg i Norge, hvilket innebærer at det ikke spiller noen rolle om varen du kjøper er helt ny eller brukt.

 

 

Som om dette ikke var nok så er Returhuset en unik butikk med et forretningskonsept som motvirker bruk-og-kast-samfunnet. Sammen med våre partnere og resten av bransjen prøver vi å skape muligheter for bærekraftig netthandel. For oss handler bærekraftig netthandel om å se på helheten og skape en lønnsom handel innenfor planetens grenser. Vi velkomner derfor bærekraftskravene til e-forhandlere og ser på oss selv som en viktig aktør når forbrukeren krever en mer bærekraftig industri.

 

I dag handler 80% av oss nordmenn på nett, og av alt vi handler returneres 20-60%, avhengig av segment. Avkastningen er ikke bare dårlig for miljøet og klimaet, de skaper også et stort problem for e-handlere da det er kostbart å håndtere returer. Forskning viser at en returnert pakke koster to til fire ganger mer enn å håndtere et produkt som forbrukeren beholder. Dette resulterer i store økonomiske tap for netthandlere, langdistansetransport til utlandet for ompakking, og i verste fall at helt nye produkter blir kastet. Dette problemet tar vi hånd om.

 

Vi på Returhuset har skapt en tjeneste der vi håndterer andre e-handleres returer og reklamasjoner. Hos oss kan du ganske enkelt kjøpe varene som en annen kunde har sendt tilbake fra en annen netthandel. Dette betyr at unødvendig lange transporter for ompakking i andre land unngås eller at produktene ikke selges på nytt. Du kan også kjøpe produkter med estetisk skade som vi håndterer direkte for produsenten eller produkter fra forsikringssaker. Derfor er vi en bærekraftig netthandel:

 

 • Vi forlenger levetiden til en rekke forskjellige produkter fra en rekke bransjer. Våre gjenproduserte produkter er merket med WE REUSE. Å handle WE REUSE-varer bidrar ikke til ny produksjon. Det er ressurseffektivt og mer klimasmart! Les mer om WE REUSE her.
 • Vårt sortiment består av brukte og renoverte produkter eller helt nye produkter fra overskuddspartier og restpartier hos produsenter, returer og reklamasjoner fra netthandel samt forsikringssaker.
 • Det er en stor klimagevinst å shoppe på Returhuset. Vi rapporterer klima- og miljøavtrykk for produkter der data er tilgjengelig.
 • Ingen gratis frakt og ingen gratis retur. Emballasje tilpasset produktet - vi leverer ikke luft!
 • Emballasje med resirkulert bølgepapp.
 • Vi er medlemmer av initiativet Bærekraftig E-handel og prøver på denne måten å påvirke bransjen som helhet.

 

                                                                                 

 

Vi jobber aktivt med de globale målene og fremfor alt med mål 12 Bærekraftig forbruk & produksjon og mål 13 Bekjempe klimaendringer. Vårt forretningskonsept bidrar til oppfyllelsen av disse målene. Hver uke får våre teknikere ferdig nye telefoner og nettbutikken får mange nye produkter gjennom vårt samarbeid med produsenter, forsikringsselskaper, netthandlere og logistikkfirmaer, så sjekk innom ofte!

Vi har delt opp våre produkter i generelle graderinger fra «NY» til «C» ut ifra varens tilstand. Alle våre mobiler, datamaskiner og nettbrett er kvalitetskontrollert, fullt fungerende, nullstilte og har ingen sprekker verken på skjerm eller bakside. Alt av funksjoner er testet og skal selvfølgelig fungere optimalt.

For å spare på miljøet leveres alle våre mobiltelefoner og nettbrett uten lader, med unntak av de som leveres i originaleske. Datamaskiner leveres alltid med tilhørende lader. Ikke glem å supplere med et godt deksel eller skjermbeskyttelse. Alle våre mobiltelefoner og nettbrett selges med 24 måneders garanti, datamaskiner selges med 12 måneders garanti.

Les gjerne mer om våre kjøpsvilkår under Produktgaranti og allmenne garantivilkår HER.

Ønsker du å vite mer om hva We Reuse-merkingen innebærer, klikke HER.

Vi har delt opp våre hvitevarer i generelle graderinger fra «NY» til «B» ut ifra varens tilstand, slik at du som kunde enkelt skal forstå hvilken tilstand produktet har. Majoriteten av disse kommer direkte fra produsent og er helt nye med produsentgaranti.

Hvitevarene i vårt sortiment er som regel returer, utgåtte modeller eller varer med transportskadet emballasje. Hvis en av våre hvitevarer skulle ha en skade vil disse få tilstandsgradering A eller B. Tilstand A betyr at varen har en kosmetisk skade som ikke vil synes når produktet er montert og tilstand B innebærer at varen har en mindre kosmetisk skade på fronten. Alle varene er funksjonstestet og ingen av disse skadene vil påvirke produktets bruk eller funksjon uansett tilstandsgradering.

Alle våre hvitevarer er fullt funksjonelle med garanti. Les gjerne mer om våre kjøpsvilkår under Produktgaranti og allmenne garantivilkår HER.

Ønsker du å vite mer om hva We Reuse-merkingen innebærer, klikke HER.

Tilstandsgraderingene nedenfor gjelder generelt for øvrige produkter og returer fra e-handel. Produktene er som regel helt nye og oftest et angret kjøp. Med andre ord fra en som har angret på sitt kjøp hos en av våre samarbeidspartnere.

Alle produkter som kommer inn til oss kontrolleres grundig for å forsikre full funksjonalitet og rengjøres ved behov. For å gjøre det enklere for deg som kunde, får hvert produkt en gradering fra «NY» til «B» som beskriver produktets tilstand.

Produktene kommer med garanti som du kan lese mer om HER.

Ønsker du å vite mer om hva We Reuse-merkingen innebærer, klikke HER.

(NY) ”NY”

 • Helt ny og ubrukt
 • I originaleske

(A+) ”PERFEKT TILSTAND”

 • Gjenprodusert, i Perfekt Tilstand (Som ny)
 • Display: Nytt display
 • Chassi: Nytt chassi
 • Batteri: Funksjonstestet med min. 80% kapasitet

(A) ”VELDIG GOD TILSTAND”

 • Renovert, i Veldig God Tilstand (Minimal slitasje)
 • Display: Minimal slitasje
 • Chassi: Minimal slitasje
 • Batteri: Funksjonstestet med min. 80% kapasitet

(B) ”GOD TILSTAND”

 • Renovert, i God Tilstand (Litt/normal slitasje)
 • Display: Kan finnes små kosmetiske riper
 • Chassi: Kan finnes små kosmetiske riper
 • Batteri: Funksjonstestet med min. 80% kapasitet

(C) ”OK TILSTAND”

 • Renovert, i Ok Tilstand (Med slitasje)
 • Display: Kosmetiske riper/bulker, men ikke noe som påvirker bruksområdet
 • Chassi: Kosmetiske riper/bulker, men ikke noe som påvirker bruksområdet
 • Batteri: Funksjonstestet med min. 80% kapasitet

(NY) ”NY”

 • Nytt produkt
 • Aldri brukt
 • Funksjonstestet med garanti

(A) ”VELDIG GOD TILSTAND”

 • Nytt produkt – kosmetisk skade
 • Aldri brukt
 • Kan ha mindre riper/bulker
 • Ingen riper eller defekter på fronten, produktet ser uskadet ut etter montering
 • Funksjonstestet med garanti

(B) ”GOD TILSTAND”

 • Nytt produkt - synlig kosmetisk skade
 • Aldri brukt     
 • Kan ha mindre riper/bulker på fronten, se nærmere informasjon i produktbeskrivelsen  
 • Funksjonstestet med garanti

(NY) ”NY”

Forseglingen kan ha blitt brutt, men produktet er ikke brukt. Det er alltid komplett med alt av tilbehør og brukermanual. Du får rett og slett et helt nytt produkt til en redusert pris der den eneste mangelen/feilen er at emballasjen kan ha blitt åpnet!

(A+) ”PERFEKT TILSTAND”

I dette tilfellet kan produktet ha blitt pakket opp og prøvd. Et A+ produkt er alltid komplett med alle tilbehør, men det kan finnes små tegn på at produktet kan ha blitt prøvd. Et eksempel på dette kan være at kabler ligger løst, eller at man kan se fingeravtrykk. Vi forsøker selvsagt å gjenopprette produktet tilbake til den originale tilstanden før vi sender det til deg!

(A) ”VELDIG GOD TILSTAND”

Disse produktene bærer mindre spor av å ha blitt prøvd eller litt brukt, men kommer med alt vesentlig tilbehør. De kan for eksempel ha noen mindre kosmetiske skader som en ripe eller bulk, og brukermanual følger ikke alltid med. Dersom man ikke bryr seg om produktet ser litt brukt ut kan man få en skikkelig god deal!

(B) ”GOD TILSTAND”

Disse produktene har ofte tydelige tegn på at de er blitt brukt og kan har noen skjønnhetsskader som riper eller bulker, men ingen funksjonsfeil. Produktene kan mangle tilbehør, men dette vil komme tydelig frem i produktbeskrivelsen. Disse selges til svært reduserte priser.